Lägg till i kundvagn

LÅT INTE DEN VÄRSTA TJUVEN TA DET SOM BETYDER MEST FÖR DIG.

Frågor & Svar

FRÅGOR & SVAR OM HAVEN
 
Är HAVEN™ CE-märkt?

Ja, vi håller på att CE-märka produkten hos FORCE Technology Sweden i Västerås. CE-märkningen räknas vara klar senast 1/10 2019.

Vilken takhöjd rekommenderas för att HAVEN™ ska fungera optimalt?

HAVEN™ klarar att skydda ett område upp till 24 m² med en takhöjd på mellan 2,43-3,65 meter.

Är installationen enkel?

Absolut! Klicka på “Installation” i övre menyn för att få mer information hur ni installerar HAVEN. Behöver ni ha hjälp med installatör så kontaktar ni oss. Om ni håller på att renovera eller bygga ett nytt hus så kan ni ge oss kontaktuppgifterna till er byggentrepenör så kontaktar vi honom.

Aktiveras HAVEN™ om jag råkar bränna något som orsakar rök – exempelvis rostat bröd?

Nej. Enheten aktiveras med en värmekänslig länk. HAVEN aktiveras när temperaturen vid enheten når 57 ° C. Vid den här temperaturen så finns det en brand i ditt hus.

Kommer HAVEN att släcka en brand i mitt hem?

Absolut! Dock är varje eld unik eftersom varje hem är unikt och vad som finns i varje hus. På grund av all variabler är HAVEN ett automatiskt brandskyddssystem som i värsta fall ger dig den där extra tiden som behövs för att evakuera bostaden säkert.

Vad är ett automatiskt brandskyddssystem?

Automatiska brandskyddssystem styr eller släcker bränder utan mänsklig inblandning. Exempel på automatiska system är bl a brandsprinklersystem, gasformig brandbekämpning och kondenserat aerosol brandskydd.

Hur många HAVEN™-enheter behöver jag i mitt hus?

Det beror på hur huset är utformat och hur mycket skydd du vill ha. Test har visat att HAVEN™ har dämpat eller släckt bränder i ett 4,9 x 4,9 m stort rum (24 m2). Därför skulle det vara optimalt att installera HAVEN™ var 2,4-6 meter. Vid värsta tänkbara scenariot kommer det att garantera fri passage ut i säkerhet från era sovrum på natten. Du bör även installera HAVEN™ i delar av huset där det finns en större risk för brand som exempelvis kök, öppen spis etc.

Är ABC pulvret inuti HAVEN™ farlig för min hälsa?

Nej, ABC pulvret inuti HAVEN™ är giftfritt. Vi använder ett liknande pulver som finns i traditionella pulversläckare, men vårt är finare fördelat och vi använder oss av mixen 90% dämpande och10 % kväve istället för den traditionella blandningen 60% / 40%. Det kan orsaka lättare ögon och hudirritation och du kan få en hemsk smak i munnen, men det är betydligt mindre farligt än om du skulle andas in rökångor från en husbrand.

Är HAVEN™ bättre än ett sprinklersystem med vatten?

Vi tror att båda systemen har sina fördelar. Vattensprinklers är dock mycket dyra att installera i ett nytt hus och extremt kostsamma att installera i redan byggda hus (rördragning etc) Vi anser att HAVEN™ är ett mer kostnadseffektivt alternativ som den genomsnittliga husägaren har råd med.

Hur lång livslängd har HAVEN™?

HAVEN™ levereras med 1 års tillverkargaranti mot produktfel och ger skydd i totalt 5 år. När du köper en HAVEN™ får du möjlighet att registrera din HAVEN™-enhet hos oss. När din HAVEN™s livslängd har tagit slut kommer vi att meddela dig och du kan byta ut din enhet till en ny till ett rabatterat pris.

Behöver HAVEN™ drivas med batteri?

Ja, men bara ett för LED-indikatorn som visar om behållaren har korrekt tryck. Det visar LED-indikatorn när du trycker på knappen. Det behövs inget batteri för att enheten ska fungera. Batteriet inuti HAVEN™ är ett fyrkantigt 9V batteri som håller i flera år.

Ska HAVEN™ inspekteras varje år som en konventionell brandsläckare?

Nej. HAVEN™ är utrustad med en LED-lampa. Om trycket inuti skulle falla lyser LED-lampan på HAVEN™ vilket indikerar att du inte har något skydd.

Hur lång tid är garantin?

Din HAVEN™ har ett års tillverkningsgaranti mot produktfel. Vi rekommenderar att du registrerar din HAVEN™ hos oss ​​vid eventuellt garantianspråk eller byte.

Räcker det med bara en HAVEN™-enhet för att skydda min egendom eller behöver jag flera?

Vi rekommenderar en i varje sovrum (max 2,5 meter från dörren) och i dina korridorer som leder till utgången (var 2,5 meter).

Vad kommer mitt försäkringsbolag att anse om att jag har installerat HAVEN™ i mitt hem?

Hittills har vi enbart fått positiva ord från försäkringsbolag. Vår produkt kommer att rädda liv, minska bränder i hemmen och inte orsaka vattenskador. Diskutera gärna med ert egna försäkringsbolag och hänvisa till vår hemsida och oss för fler frågor.

Om HAVEN™ skulle utlösas hur sker saneringen då?

Rengöring sker med dammsugare. Till skillnad från vatten så finns det inget i det giftfria och torra pulvret (som bakpulver) som lämnar några släckskador.

Hur påverkas HAVEN™ av extrem kyla?

Om du installerar en HAVEN™ i sommarstugan och lämnar den över vintern – kommer inte enheten att påverkas. Faktum är att kylan påverkar inte enheten alls om det inte blir kallare än -46℃. 9V-batteriet kan få en kortare livstid och eventuellt laddas ur, men det innebär endast att LED-indikatorn inte fungerar. Enheten fungerar oavsett om det är ett 9V batteri inkopplat eller ej.

Hur ska man placera HAVEN™ i köket för att den ska fungera optimalt?

Enheten ska placeras ca 1,2 meter från där man tror att en brand mest troligt skulle kunna starta för bästa skydd för att få rätt vinkel på släckmedlet så att den hamnar i en vinkel under köksfläkten.

Går den att fylla på och finns det något bäst före datum?

Ja, vi kan fylla på enheterna i vår i vår produktion efter att de har löst ut eller efter 5 års livslängd.

Vilken är den lägsta takregelhöjden som krävs för installation?

Med hänsyn till djupet av munstycket och det 14,6 cm i diameter stora hålet i taket som krävs så bör regelhöjden vara 20 cm. Om regeln endast är är 15 cm kan HAVEN™ fortfarande installeras, men man är tvungen att skräddarsy en sådan lösning eftersom hålet kommer att bli större. Man kan med en duktig snickares hjälp få den att smälta in i innertaket.

Har HAVEN™ testats?

Ja, flertalet gånger och den har fungerat optimalt. HAVEN™ har testats i oberoende brandscenarios som visa att HAVEN™ framgångsrikt bekämpar bränder i ett 24m² stort utrymme.

Finns det en UL eller ULC-notering för denna produkt?

UL (Underwriters Laboratories), precis som CSA (Canadian Standards Association) testar, certifierar och utfärdar godkännanden baserat på dokumenterad prestation och standarder. Eftersom HAVEN™ är så ny och innovativ och inte är ett vattensprinklersystem eller en bärbar brandsläckare så är det svårt att mäta det mot dessa standarder. De flesta komponenterna inuti HAVEN™ har sina egna UL-certifieringar, såsom värmedetektorn som utlöser vid brand, det patenterade munstycket och mixen av innehållet inuti HAVEN™. Vi har fått veta av UL (Underwriters Laboratories) att det anses vara ett valfritt tillägg i hemmets brandskydd som är väl över det som idag krävs (exempelvis brandvarnare). I Nordamerika har det sålts flera tusen enheter utan certifikat – eftersom det är inget som krävs och det finns till dags dato ingen standard att testa den mot eftersom det är en innovation inom en relativt konservativ bransch.

Vilken är den lägsta takregelhöjden som krävs för installation?

Med hänsyn till djupet av munstycket och det 14,6 cm i diameter stora hålet i taket som krävs så bör regelhöjden vara 20 cm. Om regeln endast är är 15 cm kan HAVEN™ fortfarande installeras, men man är tvungen att skräddarsy en sådan lösning eftersom hålet kommer att bli större. Man kan med en duktig snickares hjälp få den att smälta in i innertaket.

Kan den installeras i en vägg istället för i ett tak?

Vår rekommendation är att installera den i taket för att få optimal spridning. Det är det enda sättet som vi har genomfört genomgående tester på.

Vad stödjer tubens vikt eftersom den är obalanserad i horisonellt läge?

Enheten levereras med en skumkudde med dubbelsidig tejp som man fäster mot basen av enheten när den installeras för att balansera ut enhetens vikt.

Är den ofarlig för husdjur?

Absolut! ABC pulvret inuti HAVEN™ är giftfritt. Vi använder ett liknande pulver som finns i traditionella pulversläckare, men vårt är finare fördelat och vi använder oss av mixen 90% dämpande och10 % kväve istället för den traditionella blandningen 60% / 40%. Det kan orsaka lättare ögon och hudirritation och du kan få en hemsk smak i munnen, men det är betydligt mindre farligt än om ditt husdjur skulle bli fast i en brand och andas in rökångor.

Varför ska jag köpa HAVEN™, när jag redan har ett fullgott brandskydd hemma?

Du ska behålla pulversläckare, MAUS-enheter, brandfiltar, rökvarnare etc. Men, även investera i HAVEN™S automatiska brandskydd, då tid är en avgörande faktor vid alla bränder. Det som tar livet av folk är sällan elden utan röken. Om det får brinna ett tag innan ni hinner starta att bekämpa branden så kan det räcka med ett par andetag innan ni "svimmar av". Ju snabbare en brand bekämpas desto bättre och desto större möjlighet för ett lyckligt slut.

Är inte produkten ganska dyr?

För endast 58 kr/månad (3500 kr / 60 månader) så har du en säker och trygg produkt som automatiskt utlöser vid brand och som räddar dig och din familj/verksamhet undan ett tragiskt öde. Förhoppningsvis blir det en billig livförsäkring istället.